bugün

entry'ler (669)

benexol b12

konu hakkında uzman olan yazarlardan bilgi istediğim ilaçtır. hafızam uzun bir süredir oldukça kötü. neredeyse anlık kullanılır hale geldi ve eklemlerimde ağrılar hissediyorum. oturduğum yere dökülüyorum sanki. bundan olsa gerek ki dr.a gitmeye oldukça üşeniyorum. aynı zamanda vejetaryen besleniyorum bu nedenle devamlı b12 takviyesi gerektiği söylendi. b12 kendisi atılır düzenli kullanımında hiç sorun yok diyen de var kontrolsüz alınmaz diyen de. bilgisi olan varsa yesillendirirse çok sevinirim.

kedi

sahiplenilmesi ve huzur bulunması gereken hayvandır. balkondan düştüğünü tahmin ettiğimiz 2 yaşında dişi bir kedi var. ankara veya van kedisi. kulakları duymuyor. engelli hayvanlar için sokaklar tehlikeli biliyorsunuz. sahiplenmek isteyen olursa bana mesaj atabilir. bugün de ulusözlüğü duyuru amacıyla kullandım. oh.

sözlük yazarlarının şu an burnuna gelen koku

tatilde de değilim ama hani bir yaz kokusu olur ya işte o koku.

im better

missy elliott' un hip hop seven bünyelere ilaç gibi gelecek parçası.

bonacibo

iyi ve kötü yorumlar arasındaki dengesizlik nedeniyle alıp almama konusunda kararsız kaldığım mama markası. yakınlarım kullanıp çok memnunken internetteki yorumlar çok kötü. çok kararsızım sözlük deneyimlerini paylaşmak isteyen olursa memnun olurum.

gece yalanları

ortaçgilin o çirkin ama tatlı sesine en uygun şarkıları söylediği en başarılı albümüdür kanımca.

spotify

saçmasalak hatalar veriyor ama o kadar da gömmesek daha mı iyi? uygulaması. tak diye sevebileceğiniz şarkıyı öneren bir uygulamadır. yalnız damian marley&nas-patience nasıl yok içeriğinde hala anlamış değilim. tek sitemim bu sana sevgili.

vejetaryen

et yemeyi tercih etmeyen insandır. her şeyde olduğu gibi beslenme şekli de bir tercihtir. amma velakin vejetaryenseniz her sofraya oturduğunuzda 'ayyy yazıık' tepkisi alıyorsunuz. sanki yemek için ölüyorsunuz da zorla yememeye çalışıyormuşsunuz gibi. hayır arkadaşım. sen nasıl et yemek istiyorsan her öğün, bu insan da yemek istemiyor. dünyayı kurtaracağı için de değil hani. parça parça edilmiş bir şey yiyince kendini kötü hissettiği için. anlamayın hak vermeyin vs ama saygı duyun azıcık. her sofrada laf çarpmayın.
vejetaryen kişi size et yemenin mantığını veya mantıksızlığını anlatarak konuyu açmıyorsa siz de ona et yemememenin mantıksızlığını anlatmaya çabalamayın. istemiyor belli ki. o kadar.

falafel

ankarada dr.falafel'de yiyebileceğiniz yiyecektir. bir de pita denen nohutlu ekmeği vardır.

merkaba

phschedelic trance konusunda dahi dj. (bkz: our place in space)

ayrıca bir meditasyon türü imiş.

cover

bir şarkıyı başka tını veya başka altyapılar kullanarak dönüştürmektir. ancak yavaş tempolu şarkıların hızlandırılması çok güzel olurken hızlı tempolu şarkıların daha da hızlandırılması çok çirkin oluyor bence bunda anlaşalım.

işsizliği garantileyen bölümler

sosyolojidir canlar. üzülerek söylüyorum içinde bulunan bir insan olarak. felsefe belki bir tık daha garantileyebilir tabi.

sıkıldım

evet. biraz da sözlükte söyleyeyim. sıkılan kişi beyanı.

kuş vuralım mı?

alphawezen

days ile en boktan günü bile güzel başlatabilen gruptur kendisi.

noep

güzel ses güzel müziktir efenim.
https://youtu.be/uWEMFoU3eTw

the godfather

izledikten sonra diğer filmleri başka bir boyutta bırakan film. hiçbir fazlalığı yok, çok sade fakat filmi izlerken film insanı içine kendi aurasına alıp yiyor sanki. bitince anlaşılıyor tam tadı. diğerlerine bok atmak değil tabi amaç burada. godfather' ın mekan, oyunculuk, sağlam kurgu sayesinde insan üzerinde bıraktığı etki. aynı zamanda aile anlayışları üzerine oturup düşünürseniz veya grup olarak tartışırsanız çok çok derinlere inebileceğiniz, aile kavramını nasıl yorumladığınıza bağlı olarak bu kadar minimal bir anlatımdan hayata dair çok farklı bakış açıları yaşayabileceğiniz film. (bkz: efsane).

gecenin duman şarkısı

şimdi kızacaksınız ama yıl olmuş 2016 duman mı kaldı amk.

telefonun alarm müziği

en sevilmeyen şarkı yapılması gereken müziktir. alarm veya zil sesi olarak ayarlayınca o şarkıyı bi daha din le ye mi yo rum. nerde duysam bi irkilme bi gerginlik geliyor üstüme. bi bana mı böyle oluyor lan?

watspta 00 30 03 00 arası telefonuzu kapatın mesjı

viral olduğu belli olan mesajdır. fakat bunu 20 arkadaşına gönder dileğin üç gün içinde gerçekleşsin versiyonundan daha iyi niyetli gelmedi de değil şimdi.

kedi kumu

silica olanı gerçekten zararlı mı merak ettiğim, tam anlamıyla bir hede. kedim biraz hassas yapılı ve topaklaşan kuma da alerjisi var sanırım veteriner bir süre silica dene dedi. deniyorum henüz sonuç belli değil fakat cidden topaklaşan kuma alerjisi varsa ve silica da kanserojense ikili olarak boku yedik mi acaba diye merak etmekteyim. böyle bir durum yaşayan varsa yeşillendirsin piliiiis.